«Σχεδιάζοντας» τη Θεσσαλία από την αρχή!

Μια ολοκληρωμένη πρόταση της Λέσχης Τρικαλινού Προβληματισμού

βγαλμένη από το συνέδριο που  διοργάνωσε στις 27 & 28/1/2024

 με τη στήριξη των Αφών Σαράντη (ΟΛΥΜΠΟΣ)

 

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία των πρακτικών του Συνεδρίου της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού που έγινε στις 27 και 28 Ιανουαρίου στο ΑΝΑΝΤΙ και είχε θέμα: «Ντάνιελ. Η Θεσσαλία Μετά. Μια ολιστική προσέγγιση για την Ανασυγκρότηση του θεσσαλικού κάμπου».
Την επεξεργασία των ομιλιών – εισηγήσεων και τη διαμόρφωση τους σε μια χρησιμότατη επίκαιρη αλλά και εντυπωσιακή έκδοση έχουν αναλάβει οι «εκδόσεις Κρούπη – εφημερίδα διάλογος». Πρόκειται για 5 καταθέσεις εξαιρετικών επιστημόνων, για τις ομιλίες των δύο Τρικαλινών υπουργών Κώστα Σκρέκα και Δημήτρη Παπαστεργίου, τις τοποθετήσεις του νυν Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα και του πρώην Κώστα Αγοραστού, την ομιλία του δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά και μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για το θεσσαλικό επιχειρείν από τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.

Προκύπτουν εντυπωσιακές και ρεαλιστικές προτάσεις για το πώς μπορεί και πρέπει να θωρακιστεί η Θεσσαλία απέναντι στις φυσικές καταστροφές, πως μπορεί να χτισθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο πώς και πού μπορεί να στηριχθεί η θεσσαλική βιομηχανία. Είναι ασφαλώς μια σημαντική συνεισφορά στη διαβούλευση για τη Θεσσαλία του αύριο η οποία θα κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Τον συντονισμό του πετυχημένου συνεδρίου είχαν ο πρόεδρος της Λ.Τ.Π. ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Γεωργιάδης, τα μέλη του Δ.Σ. της Τ.Λ.Π. Ιωάννης Κουτεντάκης (ομότιμος καθηγητής Εργοφυσιολογίας), ο Χρήστος Λάππας (πρώην δήμαρχος Τρικκαίων) και ο Μιχάλης Σαράντης, διευθύνων σύμβουλος της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ – ΟΛΥΜΠΟΣ» που ήταν και ο βασικός χορηγός του Συνεδρίου.

Στόχος είναι η συγκεκριμένη έκδοση να φθάσει όχι μόνο στα χέρια των αρμόδιων υπουργών και εκπροσώπων φορέων αλλά και σε όσο γίνεται περισσότερους θεσσαλούς και όχι μόνο.

ΣΗΜ.: Η φωτό είναι από την πρώτη ημερίδα του συνεδρίου στο. Στο βήμα ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς.

Δ.Κ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις