Ροκανίζουν το εισόδημα

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

Δεν λέει να κοπάσει το έγκλημα στην ΔΕΗ και ενώ οι αντίθετες φωνές πυκνώνουν, οι συνέπειες για την κοινωνία είναι καταστροφικές.

Παραδίδει η Κυβέρνηση, τον τομέα της Ενέργειας, στα χέρια της Ξένης Ολιγαρχίας και ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι η Ηλεκτρική Ενέργεια, μετατρέπεται σε οικονομικό λαιμητόμο.

Μεγάλο είναι το σκάνδαλο για το λουκέτο που βάζουν στις μονάδες του λιγνίτη.

Η Γερμανία παρατείνει,για 15 χρόνια, την λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής με λιγνίτη και ο Μητσοτάκης κλείνει την πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής της Ευρώπης, που λειτουργεί στην Πτολεμαΐδα.

Στα ύψη η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ χιλιάδες οικογένειεςκαι επιχειρήσεις καταστρέφονται στην χώρα μας με τρομερές επιπτώσεις σε όλες τις οικογενειακές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Έτσι ροκανίζουν το εισόδημα των φτωχών κι ανήμπορων πολιτών, οι οποίοι συχνά αναλογίζονται την γνωστή φράση «να ΖΕΙ κανείς ή να μην ΖΕΙ».

Οι προφανείς ελλείψεις σε βασικά αγαθά, η αισχροκέρδεια και οι αυξήσεις στα καύσιμα τσακίζουν κυριολεκτικά την Μεσαία Τάξη και προδικάζουν έναν ΜΑΥΡΟ χειμώνα.

Δραματικές οι προβλέψεις για το μέλλον των φτωχών.

Ευτυχώς που, οι πρόσφατες εκλογές στην Γερμανία, απομάκρυναν όσους έκαναν το έγκλημα των Μνημονίων και όσους μετέτρεψαν την Ελλάδα σε «πειραματόζωο» της Ευρώπης.

Μέρκελ και Σόϊμπλε, που στραγγάλισαν την Ελλάδα και τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, μπήκαν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Το να παραδέχονται τώρα ότι τα μέτρα που πήραν, για την Πατρίδα μας, ήταν σκληρά είναι τουλάχιστον υποκρισία. Χιλιάδες Έλληνες αυτοκτόνησαν εξαιτίας των επαχθών και δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων,που επέβαλε η Γερμανία στην χώρα μας.

Πάντως «εν τω Άδη ουκ έστιν μετάνοια».

Σκληρή αλλά δίκαιη ήταν η κριτική του, πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για τα «Έργα και Ημέρες» των Μέρκελ και Σόϊμπλε, σε Αθηναϊκή εφημερίδα.

Βέβαια, με την συνέντευξή του αυτή, έβαλε πισώπλατη μαχαιριά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον βίο και τις ημέρες του στον Πρωθυπουργικό θώκο.

Η αμφισβήτηση ήταν καθαρή και έντονη και τα τραγικά λάθη της Α.Ε. Μητσοτάκη φανερώνουν πως η Κυβέρνηση έχασε «και τα αυγά και το καλάθι».

Η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη υπέρ του Πρωθυπουργού έπεσε εν κενώ, γιατί η Κυβέρνηση του αδελφού της δεν έχει τίποτε από τις Αρχές και τις Αξίες της Ν.Δ.

Γέμισε την κρατική μηχανή με άτομα που επί δεκαετίες πολεμούσαν το κόμμα της Ν.Δ. και επέβαλε σε θέσεις ευθύνης πολιτικά κουφάρια του ΠΑΣΟΚ, της ΚΝΕ, του Ποταμιού ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Εφάρμοσε τον Ηλικιακό Ρατσισμό και απομακρύνθηκε από την βάση, που έδωσε αγώνες, για να γίνει Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης.

Ο άνθρωπος ΖΕΙ στον ΚΟΣΜΟ του …!

Στο Παρίσι, όπου πρόσφατα υπέγραψε την συμφωνία δεν ανέφερε καν το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος έβαλε, το 1974, τα θεμέλια του όρου «ΕΛΛΑΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ».

Αρκέστηκε να πει μόνο τα ονόματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η μοναδική σωστή και πατριωτική ενέργεια είναι η Συμφωνία που υπέγραψε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, για τον εξοπλισμό της χώρας μας.

«Εάν θέλεις να σε σέβονται οι φίλοι και να σε φοβούνται οι εχθροί, πρέπει να είσαι ΙΣΧΥΡΟΣ».

Πολύ σημαντική είναι η ρήτρα για άμεση στρατιωτική συνδρομή των δύο χωρών, εάν υπάρξει επίθεση από άλλο κράτος.

Αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την Τουρκία, που είναι ο μοναδικός ταραχοποιός στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα και η Γαλλία γράφουν Ιστορία, φυσικά με τις … ευλογίες των ΗΠΑ, την στιγμή που Ερντογάν και Πούτιν, στο Σότσι, τηρούν «Σιγή Ιχθύος» για την προμήθεια και άλλης συστοιχίας των S-400.

Όλα δείχνουν πως έρχονται πολιτικές εξελίξεις με μεγάλες ανατροπές.

Την ίδια στιγμή, που συμβαίνουν όλα αυτά, έχουμε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, να την ενοχλούν τα τσαρούχια των Ευζώνων.

Έτσι δόθηκε εντολή να μην βροντάνε, από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί, τα … ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ των Ευζώνων, ώστε να μην διαταράσσεται ο ύπνος της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Και μη χειρότερα …!

Αχ, Προκόπη Παυλόπουλε, που είσαι;

Σχετικές δημοσιεύσεις