ΠΩ ΠΩ ΜΠΟΧΑ…!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

Tο πολιτικό κλίμα στην χώρα μας ήταν ηλεκτρισμένο εδώ και πολύ καιρό. Θέλετε από τα λάθη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θέλετε από την επιθυμία της Αντιπολίτευσης, να μπει στην εξουσία, η κατάσταση ήταν τοξική και επικίνδυνη.

Η κατάσταση, όμως, έγινε τραγική μετά τα όσα ήρθαν στο φως, για τα έργα και τις ημέρες, της Εύας Καϊλή, Αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο και της Μαρίας Σπυράκη, Ευρωβουλευτή.

Η πρώτη ήταν του ΠΑΣΟΚ και η δεύτερη ήταν της Ν.Δ. και για δεκαετίες έκανε μεγάλο πόλεμο στη Ν.Δ. ως δημοσιογράφος στο MEGA T.V.

Το γεγονός ότι οι πολιτικοί, στην πλειοψηφία τους, έμπαιναν στην ενασχόληση με τα κοινά φτωχοί και έβγαιναν πλούσιοι ή έμπαιναν πλούσιοι και γίνονταν πάμπλουτοι το γνώρισε ο Λαός.

Δεν μπορούσε, όμως, να φανταστεί ότι αρκετοί από τους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, θα λειτουργούσαν στο στυλ της ΜΑΦΙΑΣ.

Έπρεπε να …σκάσουν τρία σκάνδαλα ένα με τις υποκλοπές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ένα άλλο με το θέμα του Κατάρ στις Βρυξέλλες και ένα με την ΑΠΑΤΗ της Σπυράκη.

Η πρώτη υπόθεση, που ακουμπούσε του Πρωθυπουργό της Ελλάδας, καλύφθηκε με το … περίφημο «Απόρρητο» ενώ το δεύτερο και είδε αν το τρίτο το φως από την Βελγική Δικαιοσύνη.

Έτσι στην Ε.Ε. λειτουργούσε ένα σύστημα συμφερόντων, που εξαγόραζε συνειδήσεις και δρομολογούσε αποφάσεις, με οικονομικά κέρδη.

Πω πω μπόχα…!

Στο Βέλγιο η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία λειτούργησε σοβαρά, μυστικά, άμεσα και αποτελεσματικά.

Στην χώρα μας η Δικαιοσύνη επενέβη πολύ καθυστερημένα και μάλλον τα πράγματα είναι σε αδιέξοδο.

Το σκάνδαλο Καϊλή και Σπυράκη, με πολύ παρουσία της Ιταλικής Μαφίας, τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση, άλλαξε την πολιτική αντζέντα στην χώρα.

Γολγοθά οι υποκλοπές για τον Μητσοτάκη, ενώ τα σκάνδαλα των Βρυξελλών απαξίωσαν την αξιοπιστία της Ε.Ε. η οποία, δυστυχώς λειτουργεί, εν μέρει, με κανόνες Υποκόσμου.

Μύθος η ενωμένη Ευρώπη και μεγάλο ψέμα οι δηλώσεις Μητσοτάκη, ότι θα εξαντλούσε την τετραετία.

Ανατροπές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, φέρνουν οι υποκλοπές και η Απάτη της Μαρίας Σπυράκη, για οικονομικές ατασθαλίες.

Και οι δύο, Καϊλή και Σπυράκη, έχουν τελειώσει πολιτικά, άλλα θα πληρώσουν πολύ ακριβά και εκείνα τα κόμματα, που έκαναν αυτές τις κακές επιλογές.

« Η γυναίκα του Καίσαρα δεν έπρεπε να φαίνεται τίμια, αλλά και να είναι».

Το θέμα Σπυράκη επισπεύδει τις εκλογές και η υπόθεση Καϊλή φέρνει ανατροπές στους κομματικούς συσχετισμούς.

Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και ο μεν Μητσοτάκης πνίγεται στο βόθρο των σκανδάλων, γι’ αυτό και πηγαίνει στο Μέτσοβο, όπως πήγε και για την εκλογή της Σακελλαροπούλου, για να ορίσει ημερομηνία εκλογών, η δε «παράγκα» της Καϊλή στις Βρυξέλλες μετατράπηκε σε «τσουνάμι» για την Ούρσουλα φον ντε Λαϊεν.

Η Καϊλή ήταν μια πολιτική «φούσκα» που θα πληρώσει πολύ ακριβά τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ε.Ε. δεδομένου, πως για το σκάνδαλο του «καρτέλ, ψάχνονται καμία εξηνταριά Ευρωβουλευτές.

Χάθηκε η μπάλα τόσο στο Μαξίμου όσο και στις Βρυξέλλες και εμφανίστηκε ένας εφιάλτης χωρίς τέλος.

Οι δύο υποθέσεις Καϊλή και Σπυράκη αλλάζουν τελείως τα δημοσκοπικά δεδομένα, και δίνουν «φτερά» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δημιουργούν «πανικός» στην Ν.Δ. και «αμηχανία» στο ΠΑΣΟΚ.

Τα σκάνδαλα των Υποκλοπών και το σκάνδαλο την δύο Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. δυσφημούν την χώρα μας και αποδυναμώνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ που λένε, πως έχει πλέον μονοψήφιο αριθμό στις δημοσκοπήσεις, και την Ν.Δ. που έχει συνεχή αποδυνάμωση. Για δε την Ευρώπη είναι γάγκραινα.

Η αδέξια πολιτική, του μη Δεξιού Μητσοτάκη, έχει εξοργίσει τους πολίτες και τους νοικοκυραίους όλων των παρατάξεων.

Άναυδη και αηδιασμένη η κοινωνία θα τιμωρήσει τον Πρωθυπουργό, που είναι ο υπεύθυνος για τον πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό βούρκο της πατρίδας μας.

Η χλιδάτη ζωή, ο πλούτος της εξουσίας και οι αμαρτωλές Μ.Κ.Ο. θα μετατραπούν σε λαιμητόμο του σημερινού πολιτικού συστήματος.

Γι’ αυτό το πολιτικό σύστημα λειτουργεί στον αστερισμό της φθοράς, εξαιτίας της Ακρίβειας, των Υποκλοπών της Διάλυσης του Ε.Σ.Υ., της Κοινωνικής βίας, των Πλειστηριασμών της Υποβάθμισης της Παιδείας, της Διαφθοράς, των Κοινωνικών ανισοτήτων, της Έλλειψης Δημοκρατίας, του Αυταρχισμού και της καταστροφής των κορυφογραμμών της Ελλάδας με τα επικίνδυνα Αιολικά Πάρκα.

Η μόνη λύση είναι να μπουν «μπροστάρηδες» άτομα με αγάπη για των άνθρωπο, για την πατρίδα και άνθρωποι με «καθαρά χέρια».

Τα πάντα μπορούν να γίνουν αρκεί να το θέλησει ο Λαός, μπροστά στις κάλπες, που θα στηθούν πολύ σύντομα.

Στην πολιτική ισχύει αυτό που έλεγε ο Ηράκλειτος που γεννήθηκε το 540 π.Χ. στην Εφεσο «τα πάντα ρει και ουδέν μένει».

Σχετικές δημοσιεύσεις