Η διαλεκτική προσέγγιση μιας σύγχρονης προδοσίας

ΓΡΑΦΕΙ Ο  ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΙΜΤΣΑΣ

Ι. την  ημέρα των Φώτων ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην ακριτική Γαύδο. Τον υποδέχθηκε εκεί, μία στρατιωτική διμοιρία , δηλαδή παιδιά των Ελλήνων , που τάχθηκαν να προστατεύσουν το νησί.  Στο βλέμμα τους και την στάση του σώματος τους, εγώ διάβασα την φράση:« Τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».

ΙΙ. Οι Έλληνες , κάθε πρωί που ξυπνούν, κοιτούν ανατολικά και αντί να δουν τον ήλιο να αναδύεται, βλέπουν τον εχθρό τους. Τον προαιώνιο εχθρό , όπως λέγεται.

IΙΙ. Το μακιαβελικό δόγμα που λέει πως ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, και ο φίλος του εχθρού μου είναι εχθρός μου, οι Έλληνες ,που σήμερα  μετρούν φίλους, συμμάχους και εχθρούς, το γνωρίζουν καλά.

ΙV. Το εμιράτο του Κατάρ είναι από τους ισχυρότερους φίλους της Τουρκίας. Άρα εχθρός της Ελλάδας. Η οικονομία της Τουρκίας στηρίζεται σε μέγιστο βαθμό στο λαθρεμπόριο του πετρελαίου του Ιράν και της Ρωσίας που κάνει, και στα άφθονα πετροδολάρια του Κατάρ.
Κάθε φορά που η οικονομία της Τουρκίας βυθίζεται, το εμιράτο ανοίγει τα σεντούκια του και την περισώζει αιματοδοτώντας  την . Με τα χρήματα αυτά η Τουρκία  συν τοις  άλλοις,  εξοπλίζεται και απειλεί την Ελλάδα.

  1. Τις προηγούμενες ημέρες η κυρία Καϊλή, μπόρεσε να δει την κόρη της, μέσα στην φυλακή, στην οποία βρέθηκε, για τις παράνομες υπηρεσίες που προσέφερε στο Κατάρ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.
    «Τι φταίει το παιδί, να βρίσκεται μακριά από την μητέρα του», αναρωτήθηκε δακρύβρεχτα ο δικηγόρος της φυλακισμένης. Σωστά, δεν φταίει. Ο ίδιος όμως, δεν αναρωτήθηκε ποιός έφερε το δίχρονο παιδί , σ’ αυτήν την θέση.
  2. ΟΙ ακρίτες- φαντάροι της Γαύδου ,  και αυτοί είναι μακριά από την μάνα τους, και κινδυνεύουν κάθε στιγμή να εξαϋλωθούν  από τα Τουρκικά πυραυλικά συστήματα που η αγορά και παραγωγή τους γίνεται και με χρήματα του Κατάρ.

VII. Oι Ελληνες, πέρα από την διπλωματία, τις συμμαχίες, το διεθνές δίκαιο, και τις συνθήκες, γνωρίζουν καλά πως ο από την ανατολή εχθρός καταλαβαίνει  και φοβάται μόνο  την κλαγγή των όπλων. Γι’ αυτό αγόγγυστα , μέσα στην φτώχια τους, τινάζουν τις τσέπες τους και δίνουν  τα ψιλά και τα ρέστα τους ακόμα, για να αγοραστούν οι  Belharra, τα Rafale, και τα leopard.
Υπ΄ όψη ότι αυτή την στιγμή, οι τούρκοι πιλότοι  , εκπαιδεύονται στα Rafale του Κατάρ που διαθέτει αυτό το όπλο- αεροσκάφος, για να μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν τα ανάλογα Ελληνικά.

VIII. H Eλληνίδα Ευρωβουλευτής που ακούει στο όνομα Εύα Καϊλή προωθήθηκε από ένα Ελληνικό πολιτικό κόμμα, που την ανάθρεψε, την κανάκεψε, την ανέδειξε και όπου την δίδαξαν σοβαροί κομματικοί μέντορες. Πλην όμως αυτή όπως αποδείχθηκε, εκεί μέσα στα Ευρωπαϊκά σαλόνια, ενδιαφέρθηκε και  πάλεψε με το αζημίωτο βέβαια, για τα συμφέροντα του Κατάρ, παρά για τα Ελληνικά και για τα οποία ψηφίστηκε.

  1. Το κόμμα που δημιούργησε και προώθησε την κυρία Καϊλή, ύστερα από την αποκάλυψη της συμμαχίας της τελευταίας με το εχθρικό για την Ελλάδα εμιράτο, αρκέστηκε σε μία διαγραφή και ένα ‘’απεταξάμην’’.
    Τα άλλα κόμματα, για να μην κόψει η σούπα της προεκλογικής η μετεκλογικής τους συνεργασίας, λαλίστατα για άλλα θέματα ήσσονος σημασίας, δεν τόλμησαν να καταγγείλουν πως το φαινόμενο Καϊλή είναι συνώνυμο της Εθνικής προδοσίας, αφήνοντας να εννοηθεί  πως η Εύα είναι απλώς ένα παραδόπιστο λαμόγιο.
  2. Παρ’ όλα αυτά, η ευρωβουλευτής δηλώνει δια του δικηγόρου της, πως είναι αθώα και πως μέσα στην φυλακή καταρρέει.

Ψάχνω να βρω τον αριθμό τηλεφώνου του καθηγητή Μπαμπινιώτη και να τον ρωτήσω αν το ρήμα καταρρέω , σχηματίζεται από τις λέξεις:  Κατάρ και ρέω. Αν τον γνωρίζετε, παρακαλώ να μου τον στείλετε!

 

[email protected]

Σχετικές δημοσιεύσεις