Το περασμένο Σάββατο θάθελα να ήμουν… Λαρισαίος!

(Και ένα ευχαριστώ και δικαιολογημένος έπαινος στον Σωκράτη Τσαγκαδόπουλο)

 

Διαβάζουμε σε δελτίο Τύπου του Δήμου Λάρισας:

«Συναρπαστική περιήγηση σε 4 Μουσεία της Λάρισας. Πρωτότυπη κοινή δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων από το Διαχρονικό, το Λαογραφικό, τη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ενώνουμε τα Μουσεία μας και προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους σε μια συναρπαστική περιήγηση, για να ανακαλύψουν τα Μουσεία της Λάρισας και τους θησαυρούς της».

Σε συνεργασία με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ της Λάρισας, προχθές Σάββατο 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα των Μουσείων γκρουπ πολιτών, ντόπιων και επισκεπτών, ξεκινούσαν από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και διαδοχικά επισκέπτονταν όλα τα Μουσεία στα οποία και τους γινόταν δωρεάν ξενάγηση. Σε πολλές πόλεις της χώρας φέτος έγιναν σπουδαίες εκδηλώσεις για την ανάδειξη των Μουσείων τους και το δέσιμο τους με τις τοπικές κοινωνίες.

Στα Τρίκαλα, μια πόλη που είναι από τις αρχαιότερες της Ευρώπης και πρέπει στην εξωστρεφή πορεία της που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια να στηριχθεί και στον πολιτισμό της, δυστυχώς στον τομέα του Αρχαιολογικού Μουσείου υστερούμε σημαντικά και αυτό θα πρέπει να το δει η νέα Δημοτική Αρχή.

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε θερμά αλλά και συγχαίρουμε τον διαχρονικό φίλο Σωκράτη Τσαγκαδόπουλο ο οποίος προχθές Σάββατο στην εκπομπή του «στον απόηχο των γεγονότων», που διατηρεί με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια στον FM- 100 Ράδιο Ζυγός, αναφέρθηκε εκτενώς στο ρεπορτάζ του «δ» για την εγκατάλειψη του κτιρίου της πρώην στρατολογίας το οποίο προορίζεται για Αρχαιολογικό Μουσείο. Μάλιστα ο κ. Τσαγκαδόπουλος επαινώντας δικαιολογημένα και τον πρώην αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κώστα Κατσίκη που «σκαλίζει» συχνά αυτό το θέμα φρόντισε στη συνέχεια να θέσει προ των ευθυνών τους και όλους τους τοπικούς φορείς ( Δήμο Τρικκαίων, Π.Ε. Τρικάλων, Αρχαιολογική Υπηρεσία) και τους προέτρεψε να οχλήσουν, να… ξυπνήσουν την κ. Μενδώνη και το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώνοντας την για την κατάσταση στα Τρίκαλα αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο κτίριο – φάντασμα της πρώην ΤΑΞΥΠ.

Θα επανέλθουμε στο συγκεκριμένο θέμα με νεότερα στοιχεία…

 

Σχετικές δημοσιεύσεις