ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΝΤΡΙ…ΤΕΤΟΙΟ ΓΑΛΑ

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

 

Παρά την τεράστια προσπάθεια που κάνουν τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι 156 βουλευτές της Ν.Δ. του Μητσοτάκη, με την Αντιλειτουργική προπαγάνδα καναλαρχών, Δημοσιογράφων και Μ.Μ.Ε., για να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, δυστυχώς, σφίγγει ο κλοιός γύρω από όσους μας κυβερνούν.

Η δυσοσμία των σκανδάλων και των υποκλοπών είναι τεράστια και η μπόχα που αναδύεται από το Κατάρ Gate κυκλώνουν από παντού την κυβέρνηση και την οδηγούν σε μεγάλη ήττα.

Εάν ρίξουμε μια ματιά  στα γεγονότα του 2022 θα διαπιστώσουμε πολλές… στραβοτιμονιές.

Θλιβερός είναι ο απολογισμός σε Διπλωματικό επίπεδο και στον επιχειρησιακό τομέα.

Ήττες και μόνο ‘Ηττες παντού!

Το παράνομο ΤουρκοΛιβυκό μνημόνιο το κατάλαβε πολύ αργά ο Πρωθυπουργός και τώρα τρέχει και δεν φτάνει να κλείσει τις … τρύπες.

Τίποτε δεν αντιμετώπισαν έγκαιρα και όλα γίνονται «κατόπιν εορτής».

Κάηκε η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός έκανε διακοπές.

Πλημμυρικά φαινόμενα αφάνιζαν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών και ο Μητσοτάκης, προσλάμβανε τον ΑρχιΠασόκο Σταύρο Μπένο, για να σώσει την κατάσταση.

Εκείνα τα … περίφημα… κορμοδέματα της κυβέρνησης ήταν, «έπεα πτερόεντα», όπως λέγει η Ομηρική φράση δηλ. «λόγια που πετούν χωρίς σημασία».

Σεισμοί, Λιμοί, Λοιμοί και Καταποντισμοί, κάλυψαν επί τέσσερα χρόνια την ζωή των Ελλήνων.

Ο Λαός δυστυχεί και οι Ολιγάρχες των Τραπεζών και της Ενέργειας θησαυρίζουν, ενώ ο Πρωθυπουργός, αντι να κρατικοποιήσει τις παράνομες δράσεις, τους βάζει δήθεν… φόρους στα υπερκέρδη και έτσι μοιράζει ψίχουλα στους εξαθλιωμένους.

Οι «Νεοταξικοί» της Ευρώπης ενδιαφέρονται για τα δικά τους πλούτη, ενώ θέλουν την κοινωνία εξαρτημένη και χωρίς γνώμη.

Δεν επιθυμούν κοινωνίες με σκεπτόμενους ανθρώπους, αλλά φτιάχνουν … πιόνια στο δικό τους σκάκι.

Το «Κατάρ Gate» έδειξε ποιοί μας κυβερνούν και ποιός είναι ο στόχος τους.

Τα θεμέλια της Ε.Ε. τρίζουν και απαξιώνονται «θεσμοί» ενώ πολλοί άνθρωποι του Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες Σπυράκη, Αβραμόπουλος, Σχοινάς και η Εκλεκτή του Μαξίμου Καϊλή, πετάνε στα σχοινιά του καταστροφικού. … ριγκ Πρωθυπουργούς και ακριβοπληρωμένους Ευρωβουλευτές.

Η Ακρίβεια … θερίζει και ο Πρωθυπουργός είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η βενζίνη στην Κύπρο έχει 1,46 και στην Ελλάδα παίρνει πάλι τον …. ανήφορο.

Μετά τα … καλάθια της Νοικοκυράς και τα Pass στην ενέργεια και τα τρόφιμα έρχονται και τα καλάθια του κρεοπώλη και του μπακάλη. Ο Λαός περιμένει το μεγάλο… «κοφίνι» … των εκλογών για να τους στοιβάξει όλους μέσα, μήπως και δούμε καμία άσπρη μέρα.

Δεν υπάρχει κοινωνική Ομάδα που να είναι ευχαριστημένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πλην των κομματικών … τρωκτικών και όσων πρόλαβαν και μπήκαν στην Λίστα ….του Στέλιου Πέτσα, που είπε το … περίφημο «ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Όσα μέτρα πήραν για την πανδημία τα στήριξαν με απαγορεύσεις με απειλές και με ποινικές ευθύνες.

Το Ε.Σ.Υ., που το κατέστρεψαν, τώρα πρόκειται να το βάλλουν και στην …. Πρέσσα των συγχωνεύσεων των Νοσοκομείων.

Μια πρόσφατη έρευνα της ALCO, για το πώς βλέπουν οι νέοι 17-34, την ζωή τους είναι από καρδιοτική και βαθειά ανησυχητική.

Οκτώ στους δέκα νέους δηλώνουν πως η … κατάρα του ρουσφετιού «ζει και βασιλεύει», ενώ ένας στους δύο θεωρεί, πως δεν μπορεί να ελέγξει τα της ζωής του και τέσσερεις στους πέντε δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Με ψέματα, με απάνθρωπους πλειστηριασμούς και με επενδύσεις, που δεν έρχονται, δεν μπορεί να πάει μπροστά ούτε η Ελλάδα ούτε η Ε.Ε.

Ο Μητσοτάκης βάλλεται από παντού, ενώ η πολυπόθητη αυτοδυναμία έγινε όνειρο απατηλό.

Όσο, όμως, τραινάρει τις εκλογές τόσο πιο βαθειά μπαίνει η σημερινή κυβέρνηση στο βούρκο της καταστροφής.

Εκλογές, λοιπόν, για να τερματίσουν οι αχυράνθρωποι και οι μαριονέττες της Ευρώπης.

Πάντως το Αέριο πέφτει αλλά το ρεύμα ακριβαίνει.

Γέλια προκαλεί το … πρόστιμο που έβαλε ο Θάνος Πλεύρης, στο Κέντρο που τραγουδούσε η Βανδή, επειδή κάπνιζε ο … Μπισμπίκης…!

Έχει άδικο ο Λαός που λέγει «τέτοιο μαντρί, τέτοιο γάλα…».

Σχετικές δημοσιεύσεις