Σπονδυλωτό

Πολλά τα παράδοξα στην εποχή του κορονοϊού. Η σκέψη πολλών, ιδιαίτερα στα ΜΜΕ, έχει εγκαταλείψει παλιές και γνώριμες προσεγγίσεις, και κινείται πυρετωδώς ,σε γκρίζες περιοχές ανάμεσα στην ιδεοληψία, τον αυταρχισμό και τα δοξαστικά στην Εξουσία! Τα δύο πρόσωπα του Ιανού, απέκτησαν, μία πρωτοφανή πολυχρωμία!

Η παράδοση, ήθελε τα ΜΜΕ οιονεί  αντί-εξουσιαστικά ,αντί-Κυβερνητικά, με ιδιαίτερη ευαισθησία και καχυποψία, σε εξουσιαστικές παρεμβάσεις του Κράτους, ιδιαίτερα στις σχέσεις του με την κοινωνία των Πολιτών. Για την εξάρτηση και την αναπαραγωγή της στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, η σωτηριολογία και ο νέος Μεσιανισμός πολύ θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Η Αντιπολίτευση, θεσμικά ήταν παρούσα, για να αμφισβητεί, ακόμα και το Κυβερνητικό αυτονόητο (ο Μητσοτάκης ζητούσε εκλογές από το 2016,κάθετη διαφωνία στη Συμφωνία των Πρεσπών-τώρα του’ ρχεται γάντι).

Και τώρα γιατί άλλαξαν τα πράγματα; Νομίζει κανείς, ότι ακόμα κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ!!

Ανήγγειλε, ο Τσίπρας, το πακέτο διάσωσης της Οικονομίας -ύψους 26 δις-  κι άκουσε  τα εξ αμάξης!! Λαϊκιστή τον ανεβάζανε, ότι ανακάλυψε το λεφτόδεντρο τον κατεβάζανε!!

Βγήκε προχθές ο Μητσοτάκης  -με πακέτο 24 δισ- και η επικοινωνιακή Κίρκη μεγαλούργησε, μπαζούκας Μητσοτάκη ,γενναίο πακέτο διάσωσης της Οικονομίας!! Ωσανά, ωσανά!!

2) Ας ξεφύγουμε όμως από τα Αθηνοκεντρικά και να’ ρθουμε για λίγο σε τοπικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης σε συνεργασία με τον κ. Μιχαλάκη και τους περιφερειακούς συμβούλους προχωρά στην -Αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της Τοπικής Κοινότητας Προδρόμου-με τρανταχτή την απουσία του καθ’ ύλην αρμόδιου φορέα, που είναι ο Δήμος Τρικκαίων. Είναι μία κακόγουστη παραθεσμική φάρσα, στο πλαίσιο της ανούσιας προσωπικής αντιπαράθεσης-Δημάρχου, Περιφερειάρχη -ή μία αυταρχική θεσμική εισπήδηση, με ισοπέδωση της αυτονομίας του Δήμου από την Περιφέρεια; Είναι προφανές, ότι δεν μπορεί να ισχύει, επί του προκειμένου η γνωστή ανομολόγητη ατάκα, με τα λεφτά μου και την κυρά μου!!

Είτε πρόκειται για το ένα, είτε για το άλλο, δεν παύει να είναι μία θεσμική πρόκληση για τον Δήμαρχο, ν’ αποκαταστήσει την ισορροπία ανάμεσα στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Ας γίνουμε επιτέλους, Ευρώπη, όπως και τα χρήματα που διαχειριζόμαστε.

3) Μόνο συγγνώμη δεν απαίτησαν, κάποια ΜΜΕ, από την αντιπολίτευση, για την κριτική που άσκησε στον Δήμαρχο, στην -με έντονα πελατειακά χαρακτηριστικά- τοποθέτηση-διορισμό, Διευθύνοντος Συμβούλου στην Αστική Ανάπτυξη Τρικάλων (δημοτική επιχείρηση του Δήμου). Ήταν άδικη η κριτική στο πρόσωπο, πρώην συμπολιτευόμενου Δημοτικού Συμβούλου, που κουβαλούσε εύσημα(!!) από την προηγούμενη θητεία του!! Τώρα, το πως τα εύσημα-γίνονται, κατά ένα τρόπο μαγικό-ένσημα, για μια κάποια χρηματική απολαβή, όσοι το ξέρουν, ας μας το πουν να το μάθουν, κι όσοι δεν το ξέρουν!!!.

Ευχάριστα, όχι και πολύ ευχάριστα, για τα πολιτικά μας ήθη.

Σχετικές δημοσιεύσεις