ΣΑΠΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας

D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

O άνθρωπος, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, εδημιούργησε τις κοινωνίες, για να χτίσει καλύτερες προϋποθέσεις, για Πρόοδο, για Ευημερία, για Ασφάλεια, για Δικαιοσύνη και για Δημοκρατία.

Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως όλες οι κοινωνίες παλαιές και νέες είχαν συγκεκριμένους πυλώνες, που στήριζαν και στηρίζουν την ύπαρξή τους.

Διέπονται από το πνεύμα των Αρχών, των Αξιών και των Ιδανικών.

Είχαν, και έχουν, δηλαδή Αρετές και Διάθεση να επιτελέσουν Ηθικές πράξεις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Σήμερα, παρά την τεράστια πρόοδο του ανθρώπου, βλέπουμε, ότι όλα αυτά τα Αγαθά ευτελίζονται και κάπου – κάπου φαίνονται ως ανύπαρκτα.

Η πτώση των Ηθικών Αξιών, και τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, θυμίζουν την ιστορία με τα Σόδομα και Γόμορρα.

Αυτές ήταν δύο πόλεις στη κοιλάδα του Σιδδίμ, στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού.

Κατά την Παλαιά αλλά και την Καινή Διαθήκη οι δύο αυτές πόλεις καταστράφηκαν από τον Θεό και η αιτία ήταν ο έκλυτος βίος και η ανηθικότητα των κατοίκων.

Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας από «καθώς πρέπει»  πολίτες, που είναι «εξώλης και προώλης» δηλ. διεφθαρμένοι και ανήθικοι μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν όλους.

Η παιδεραστία και η σεξουαλική εκμετάλλευση αθώων παιδιών και γυναικών συγκλονίζουν τους  πολίτες και δείχνουν το πόσο ΣΑΠΙΑ είναι η σημερινή ΚΟΙΝΩΝΊΑ με τα «Τέρατα και Σημεία» που γίνονται.

Το τραγικό γεγονός του Κολωνού, είναι ένας αψευδής μάρτυρας του ότι η κοινωνία μας, καθημερινά, κατρακυλάει στην σκάλα του Κακού και της Διαφθοράς.

Είναι ώρα για μέτρα σοβαρά και σκληρά για όσους εμπλέκονται σε τέτοια ανώμαλη ζωή.

Κυβέρνηση, Κόμματα, Νομοθέτες και Δικαιοσύνη όταν λένε «Ισόβια» πρέπει και να το εννοούν.

«Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επι της γης» γράφει στην Αγία Γραφή.

Η πτωτική πορεία των Ηθικών Αξιών φαίνεται και στην πολιτική ζωή.

Ο Κώστας Πλεύρης, Δικηγόρος και Πολιτικός, χαιρετά ναζιστικά μέσα σε αίθουσα Δικαστηρίου,πράξη καταδικαστέα, και ο γιός του, Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, προκειμένου να μην χάσει την Υπουργική καρέκλα, χαρακτηρίζει την πράξη του πατέρα του αυτή ως «κτηνωδία».

Ξέχασε μια από τις εντολές που υπαγόρευσε ο Θεός στον Μωυσή, στο όρος Σινά σύμφωνα με την Βίβλο.

Τι λέγει η 5η εντολή; «Τίμα τον Πατέρα  σου και την μητέρα σου ίνα ευσοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επι της γής» δηλ. τίμα τους γονείς σου για να έχεις καλή και μακροχρόνια ζωή.

Εάν αυτά λέγει ο Υπουργός Υγείας, τότε πως πρέπει να χαρακτηρίσουν αυτόν και τον Μητσοτάκη, που γνωρίζει τα πάντα, οι Υγειονομικοί, που τους έβαλαν σε Αναστολή, άδικα, και οι οικογένειες τους;

Σημειωτέον ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ψήφισε Ν.Δ. το 2019.

Ανώτατο στέλεχος της Ν.Δ. και της κυβέρνησης, ήθελε να αδυνατίσει και πήγε σε μια «ευηδή και καλιπάρειο» μοντέλα, η οποία δεν είχε άδεια για να λειτουργήσει τέτοια επιχείρηση.

«O tempora o mores» “Ω καιροί ω ήθη», που έλεγε και ο Κικέρων (106-43π.Χ.).

Έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δεν έχει τίποτε από τις Αρχές της Ν.Δ. του Κων/νου Καραμανλή, και ως προς την σύνθεσή της και την λειτουργία της, βλέπει πως η οικονομία της χώρας πηγαίνει καλά.

Την ίδια ώρα η Ακρίβεια και η Φτώχεια τσακίζουν την ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας.

Οι πολίτες έχουν φόβο και οργή και για το σήμερα και για το μέλλον, της χώρας και των παιδιών τους και ρίχνουν …δημοσκοπικά τα νούμερα του Μητσοτάκη.

Μόλις 6,8% η διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις τελευταίες Δημοσκοπήσεις.

Η κοινωνία γνωρίζει πως δεν «βγαίνουν τα κουκιά» και γι’ αυτό αποφεύγει τις Εθνικές Εκλογές ο Πρωθυπουργός, όπως «ο διάβολος το θυμιάμα».

Οι δύσκολες οικονομικά συνθήκες, τα ψέμματα των κυβερνώντων και η οργή του Λαού θα είναι ο μοχλός της ανατροπής της Αριστερο-Πασοκο-Δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στη ζωή ό,τι σπέρνεις, αυτό και θερίζεις…!

Πάντως μέσα σ’ αυτή την πολιτική και κοινωνική ΣΑΠΙΛΑ εντάσσεται και το ΟΧΙ σ’ όλα, που είπε ο Πρωθυπουργός στους Συνταξιούχους της χώρας μας, όπως επίσης και η έρευνα, από την Βελγίδα Εισαγγελέα των Βρυξελλών Κάθλιν Φον Μπρεμπτ, κατά της προέδρου της Ε.Ε. Όυρσουλα Φον Ντεν Λάιεν, για την αγορά μεγάλης προμήθειας εμβολίων από τη Pfiser.

Εξαφάνισαν τα SMS ανάμεσα σε Φον Ντερ Μαίεν και Μουρλά της Pfiser.

Δυστυχώς, «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις