Μπάμπης Δεληλίγκας: Το θράσος του Ερντογάν

Ο Ερντογάν έδωσε πρόσφατα εντολή στους Στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο ή να καταρρίψουν ένα ελληνικό αεροπλάνο και αυτοί αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή του. Αυτό το περιστατικό δεν το διέψευσε ποτέ η επίσημη Τουρκική κυβέρνηση.

Ο πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του, εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι η Ελλάδα είναι μόνη χωρίς συμπαραστάτες.

Οι Τούρκοι Στρατηγοί δεν το λαμβάνου αυτό υπόψη τους, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως η Ελλάδα έχει μια ισχυρή υπερκομματική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν αμφισβητείται από κανένα και με πολύ ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα είναι εφάμιλλη της κυβέρνησης του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή την περίοδο 1974-1981, με ΥΕΘΑ τον επί 7 συνεχόμενα έτη Ευάγγελο Αβέρωφ, που είχε καταφέρει να φτιάξει ένα πανίσχυρο στράτευμα.

Γνωρίζουν καλά οι Τούρκοι Στρατηγοί τις μεγάλες αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας για τις επιλογές Ερντογάν και προσεύχονται να μην προκληθεί κάποιο ενδεχόμενο «θερμό επεισόδιο», γιατί οι Έλληνες θα τους «γονατίσουν»!

 

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας

Πρώην Αντινομάρχης-Πρώην Αντιδήμαρχος Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις