Κίνδυνος – θάνατος για τους οδηγούς ο δρόμος στο Γαρδίκι (Σημείο «ΖΗΤΑ»)

Στο δρόμο του Γαρδικίου μεταξύ γέφυρας Μπέλεϋ (Παπαχρήστου) στον Ασπροπόταμο και Γουλά (παιδική χαρά) και ιδιαίτερα στην βραχώδη περιοχή «Ζήτα», συμβαίνουν πολύ συχνά πτώσεις λίθων διαφόρων μεγεθών (πλάκες και βράχια), θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των διερχομένων με το αυτοκίνητο τους καθ’οδόν από και προς το Γαρδικί.

Πολλές φορές λιθοπτώσεις έχουν γίνει στο παρελθόν και όταν περνάμε από αυτό το επικίνδυνο σημείο του δρόμου. Είμαστε σφιγμένοι, ανήσυχοι για την ασφάλεια μας και κάναμε το σταυρό μας να μας σώσει η Παναγία μας. Οι κάτοικοι έχουν αναφερθεί πολλές φορές στις αρμόδιες αρχές, αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Το πρόβλημα των λιθοπτώσεων υπάρχει σε πολλά χωριά της Ελλάδας και έχει αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Υπάρχουν δύο λύσεις.

  1. Κατασκευή συρματοπλεγμάτων σε μήκος 100μ. και σε ύψος 50-60 μ.
  2. Να κατασκευαστεί κλειστή επικλινής κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα σε μήκος 50-70μ. πάνω στην οποία οι πέτρες που θα πέφτουν θα κυλάνε στο ρέμα.

Το δυνατό συντομότερο πρέπει να γίνει μία από τις δύο κατασκευές, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Η κατάσταση στο σημείο «ΖΗΤΑ» γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Φυσικά με τις βροχές τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.

Στον ίδιο δρόμο υπάρχουν πολλές λακκούβες και σε πολλά σημεία χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο. Πρέπει να γίνει μελέτη διάνοιξης του δρόμου και νέα ασφαλτόστρωση.

Σ.Λ.

Σχετικές δημοσιεύσεις