Χρόνια πολλά και πετυχημένα Α.Ο. Τρίκαλα!

Πενήντα επτά (57) χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την μέρα που η δημιουργία του Α.Ο. Τρίκαλα πήρα σάρκα και οστά! Ήταν στις 10 Ιουλίου του 1963 που τα δύο Δ.Σ. του Αχιλλέα Τρικάλων και της Α.Ε. Τρικάλων πήραν την ιστορική απόφαση για συγχώνευση και την δημιουργία της «υπερομάδας» όπως την αποκάλεσε ολόκληρος ο φίλαθλος κόσμος της πόλης.

Ας θυμηθούμε τις ιστορικές εκείνες μέρες όπως περιγράφονται στο βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη):

Το καλοκαίρι του 1963 οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων (του Αχιλλέα Τρικάλων και της Α.Ε. Τρικάλων των οποίων οι διαφορές τους άρχιζαν και τελείωναν μέσα στο γήπεδο) είχαν διαπιστώσει ότι μόνο με την συγχώνευση θα μπορούσε να δημιουργηθεί ισχυρός σύλλογος που να έχει στόχους πολύ ψηλότερους από την Β’ Εθνική.

Με πρωτοβουλία των δύο αρχηγών, του Χρήστου Πουλιάνα του Αχιλλέα και του Γιάννη Κλαπανάρα της Α.Ε.Τ., συγκεντρώθηκαν στο “στέκι” τους, το κέντρο “Κομπαρσίτα” όπου αποφάσισαν αμετάκλητα ότι μόνο αν υπάρξει συγχώνευση θα ξανασυμμετάσχουν στις ομάδες τους.

Στις 3 Ιουλίου 1963 το Δ.Σ. της Α.Ε.Τ. σε συνεδρίασή του αποφασίζει ότι δέχεται την συγχώνευση και μάλιστα με τους όρους που έθεσε ο Αχιλλέας, ενώ την επόμενη μέρα (4 Ιουλίου 1963) η διοίκηση του Αχιλλέα εκδίδει ανάλογη ανακοίνωση στην οποία   αναφέρει ότι αποδέχεται και αυτός την συγχώνευση.

Ο δρόμος είχε ανοίξει. Στις 10 Ιουλίου 1963 πραγματοποιούνται παράλληλες γενικές συνελεύσεις των Δ.Σ. του Αχιλλέα και της Α.Ε.Τ. στις οποίες αποφασίζονται:

Στην συνέλευση του Αχιλλέα: Η αλλαγή του ονόματος σε “Αθλητικός Όμιλος Τρίκαλα”, με χρώματα ερυθρό και κυανούν και στη σφραγίδα του νέου σωματείου να περιλαμβάνονται δύο κρίκοι ενωμένοι.

Στη συνέλευση της Α.Ε.Τ.: Η αλλαγή του ονόματος σε “Αθλητικός Όμιλος Δήμητρα Τρικάλων”, με χρώμα το πράσινο και ως έμβλημα ένα στάχυ.

 

Από το βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη).

Σχετικές δημοσιεύσεις