Ο θρυλικός Λάζαρος Ράντοβιτς στον πρώτο αγώνα με τον Α.Ο. Τρίκαλα

Ο σπουδαιότερος -τόσο σαν όνομα, όσο και σε προσφορά- ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει την φανέλα του Α.Ο. Τρίκαλα είναι αναμφίβολα ο Λάζαρος Ράντοβιτς.

Όσον αφορά το “όνομα” αρκεί να αναφέρουμε ότι πριν έλθει στα Τρίκαλα αγωνίζονταν στην Παρτιζάν Βελιγραδίου και στην Εθνική Ολυμπιακή ομάδα της τότε Γιουγκοσλαβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964.

Όσον αφορά την προσφορά του, η τρικαλινή ομάδα βρίσκονταν μόνη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα πριν την συμμετοχή του Ράντοβιτς, με απογοητευμένους φιλάθλους, χωρίς εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και χωρίς εκείνη την «σπίθα» που θα έκανε την ομάδα να εκτιναχθεί προς τα πάνω. Με τον Ράντοβιτς ο Α.Ο.Τ. σώθηκε και μάλιστα μία αγωνιστική πριν από την λήξη του πρωταθλήματος.

Στην φωτογραφία ο θρυλικός Λάζαρος Ράντοβιτς δέχεται τα συγχαρητήρια του Βασίλη Πελίγκου και του μέλους του Δ.Σ. Κώστα Μπέλου, υπό το άγρυπνο βλέμμα του αστυνομικού Νικολάου Χύτα, μετά το τέλος της αναμέτρησης του Α.Ο. Τρίκαλα με τη Δόξα Δράμας για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Με την πρώτη του κιόλας εμφάνιση ο Σέρβος άσος απέδειξε την αξία του και οδήγησε την Τρικαλινή ομάδα στη θριαμβευτική νίκη με 5-0!

 

Από το βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη).

Σχετικές δημοσιεύσεις