Ο Α.Ο. Τρίκαλα που έκανε το όνειρο πραγματικότητα

Είναι γεγονός ότι η πρώτη δεκαετία του Α.Ο. Τρίκαλα (1963-72) ήταν η πιο λαμπρή της μέχρι τώρα ιστορίας του, όταν η ομάδα κατάφερε να κερδίσει τρεις φορές το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και να αγωνιστεί για έξι συνολικά περιόδους στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν έπαψε όμως και τα κατοπινά χρόνια να έχει, άλλοτε κρυφούς και άλλοτε φανερούς, πόθους για επάνοδο στα “σαλόνια” της Α’ Εθνικής, ακόμη και όταν η ομάδα παράπαιε μεταξύ της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Το όνειρο έγινε τελικά πραγματικότητα είκοσι έξι (26) χρόνια μετά, όταν την περίοδο 1998-99 ο Α.Ο.Τ. κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και συμμετείχε την επόμενη περίοδο (έστω και για μια χρονιά) στην πρώτη κατηγορία.

Στην “οικογενειακή” φωτογραφία το έμψυχο και προπονητικό δυναμικό της ομάδας εκείνης αξέχαστης της περιόδου.

Πίσω σειρά: Μουρατίδης, Σουλιώτης, Διαμαντής, Τσιούκας, Ρόντιτς, Πρεκατές, Πράπας, Λαγούιας, Καραπέτσας, Ιορδανίδης.

Μεσαία σειρά: Παχατουρίδης, Αγγελόπουλος Α., Τζέλης, Θεοδοσιάδης, Μαρδάνης, Κατσιαούνης, Ζαφείρης, Μπαταγιάννης, Αγγελόπουλος Ε., Γκανάς, Κώτσιος.

Εμπρός σειρά: Τσακμακίδης, Καραΐσκος, Μιρίλοβιτς, Κουτάκος, Βάσιτς, Μιχάλης Φιλίππου (προπονητής), Γιώργος Λαγάρας (βοηθός προπονητή), Μπέκας, Χλωρός, Μητροφάνης, Ρίζος Σ., Μανίκας.

 

Από το βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη).

Σχετικές δημοσιεύσεις