Ο Αντωνιάδης στην Πύλη, όταν παραλίγο να φορέσει την φανέλα του Α.Ο. Τρίκαλα

Δεν ίσως σε πολλούς γνωστό ότι ο Αντώνης Αντωνιάδης, ένας από τους κορυφαίους γκολτζήδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, βρέθηκε “μια ανάσα” απ’ το να φορέσει την φανέλα του Α.Ο. Τρίκαλα.

Το καλοκαίρι του 1968 ο “ψηλός” που μέχρι τότε αγωνίζονταν με τα χρώματα της Ασπίδας Ξάνθης υπηρετούσε την στρατιωτική θητεία στην Πύλη. Καθώς το συμβόλαιό του έληγε, παράγοντες του Α.Ο. Τρίκαλα τον είχαν προσεγγίσει προκειμένου να πάρει μεταγραφή στην τρικαλινή ομάδα και παράλληλα να ολοκληρώσει πιο βατά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εποχής η πρόταση που του έγινε από τον Α.Ο. Τρίκαλα ήταν αρκετά δελεαστική.

Την ίδια εποχή όμως ο Αντωνιάδης είχε μπει στο στόχαστρο των παραγόντων του Παναθηναϊκού που επιθυμούσαν διακαώς να τον εντάξουν στο δυναμικό της αθηναϊκής ομάδας. Μάλιστα εκτός της οικονομικής προσφοράς που του έκαναν, του είχαν υποσχεθεί και μετάθεση στην Αθήνα προκειμένου να είναι κοντά στις υποχρεώσεις της αθηναϊκής ομάδας.

Τελικά, τόσο το όνομα του Παναθηναϊκού, όσο και η μετάθεση που εγκρίθηκε έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του τριφυλλιού, με την φανέλα του οποίου δύο χρόνια αργότερα έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Στην πρώτη φωτογραφία ο Αντώνης Αντωνιάδης στο τότε γήπεδο της Πύλης φορώντας ήδη την φανέλα του Παναθηναϊκού μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του, περιστοιχιζόμενος νεαρούς θαυμαστές του.

Στην δεύτερη το πρωτοσέλιδο της “Αθλητικής Ηχούς” που επιβεβαιώνει τον ανταγωνισμό των τρικαλινών και αθηναίων για την απόκτηση μεγάλου αυτού γκολτζή.

 

Από το βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη).

Σχετικές δημοσιεύσεις