Ένα τρικαλινό ντέρμπι, όνομα και πράγμα

Την περίοδο 1974-75 τόσο ο Α.Ο. Τρίκαλα όσο και η Δήμητρα Τρικάλων μετείχαν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και στις 5 Ιανουαρίου 1975 τέθηκαν αντιμέτωπες σε αγώνα που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός τοπικού ντέρμπι.

Η Δήμητρα προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι που κέρδισε έξυπνα ο Μπεβενίου και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπέσσας. Ο Α.Ο. Τρίκαλα αντέδρασε γρήγορα, ισοφάρισε με τον Κοσμά στο 37′ και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πήρε τη νίκη με γκολ του Καλαντζή.

Εδώ οι αρχηγοί Σωτήρης Καλαντζής και Παύλος Μπεβενίου (που μετά από σπουδαία καριέρα με τον Α.Ο.Τ. είχε μεταγραφεί στην Δήμητρα) με τον διαιτητή Κατσώρα και τους δύο επόπτες, στην αναμνηστική φωτογράφηση πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Για την ιστορία παραθέτουμε τις συνθέσεις των δύο ομάδων:

Δήμητρα Τρικάλων: Αλεξίου, Παπαζήσης, Καραφώτης, Αλεξόπουλος (75′ Ζάχος), Τσιάρας, Καψαλίδης, Μπεβενίου, Μπέσσας, Καραβασίλης, Μπατάλας, Ψωφάκης (71′ Κουτσονάσιος).

Α.Ο. Τρίκαλα: Εφρέμοφ, Βουνοτρυπίδης, Μουλιώτας, Μπακάλης, Καραγεωργίου, Μαρδάνης, Χονδρός, Παραπραστανίτης, Καλαντζής, Συνάτκας (83′ Κατσιάκος), Κοσμάς.

 

Από το βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη).

Σχετικές δημοσιεύσεις