Ένας μαχητικότατος Α.Ο.Τ. στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Α.Ο. Τρίκαλα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στις 12 Φεβρουαρίου 1967 για τον αγώνα με αντίπαλο την Α.Ε.Κ. για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, αλλά ηττήθηκε με 2-1.

Καθοριστική ήταν πάντως η διαιτησία του Παπαβασιλείου. Μετά την ισοφάριση του σκορ από τον Ραχαβέλια στο 49′ ο Πομώνης εκνευρισμένος χτύπησε εκτός φάσης τον Τόσκα χωρίς να αποβληθεί. Στη συνέχεια ο Μιχαηλίδης που “πήρε τον λόγο” χτυπώντας με την σειρά του τον Βασιλείου αποβλήθηκε πάραυτα.

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα την θέση του Μιχαηλίδη κάτω από τα δοκάρια πήρε ο αείμνηστος Πανταζής που τα πήγε θαυμάσια! Παρά την αριθμητική υπεροχή, η Α.Ε.Κ. κατάφερε να παραβιάσει την εστία του δύο λεπτά μετά από την κανονική διάρκεια του αγώνα. Στο 97′ (κρατήθηκε 12λεπτη καθυστέρηση λόγω των επεισοδίων) ο διαιτητής ολοκλήρωσε το “έργο” του ακυρώνοντας κανονικότατο γκολ του Κοκοτούλη με κεφαλιά.

Όρθιοι από αριστερά: Πέτροβιτς (Προπονητής), Πανταζής, Κοκοτούλης, Μιχαηλίδης, Μαυρίκος, Μπρουζούκης Χ., Ραχαβέλιας, Ζαφόλιας (Γενικός Αρχηγός).

Καθιστοί: Μπεβενίου, Τόσκας, Ζαφειρόπουλος, Καλαντζής, Ζυγολίκας.

 

Από το βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη).

Σχετικές δημοσιεύσεις