Βασίλης Τσιτσάνης: Ένας μεγάλος φίλαθλος του Α.Ο. Τρίκαλα

17 Μαΐου 1964. Ο Βασίλης Τσιτσάνης στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου της Λαμίας παρακολουθεί τον αγώνα μπαράζ μεταξύ του Α.Ο. Τρίκαλα και του Ολυμπιακού Βόλου. Δεξιά του (δίπλα από τον πιτσιρίκο) ο Νίκος Κρανιάς και από αριστερά του οι Δημήτρης Τσιρέπας, Βασίλης Αναστασίου, ο ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Τ. Ντίνος Μαυρίκος (που δεν αγωνίστηκε στον συγκεκριμένο αγώνα) και ο Γιώργος Βαλοτάσιος. Στο δεξί κάτω άκρο της φωτογραφίας ο Γιώργος Γούλας.

Ήταν ένας συγκλονιστικός αγώνας στον οποίο ο Α.Ο.Τ. επικράτησε με 3-2 και αναδείχθηκε πρωταθλητής του 4ου Ομίλου της Β’ Εθνικής! Υπολογίζεται όμως ότι τον αγώνα παρακολούθησαν περί τους 12.000 φίλαθλοι (η χωρητικότητα του σταδίου της Λαμίας ήταν 6.000 θεατές) άλλοι χωρίς εισιτήριο και άλλοι στους γύρω του γηπέδου λόφους.

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ο μεγάλος Τρικαλινός μουσικοσυνθέτης παρακολουθούσε ως απλός (και αγνός) φίλαθλος αγώνα του Α.Ο. Τρίκαλα. Παρόλο το βαρύ καθημερινό του πρόγραμμα στην Αθήνα όπου ζούσε εκείνη την εποχή, πολλές φορές “έκλεβε” χρόνο προκειμένου να δει την ομάδα της πατρίδας του, κυρίως όταν αυτή αγωνίζονταν στα αθηναϊκά γήπεδα. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι ήταν ο συνθέτης του πρώτου ύμνου του Α.Ο.Τ. πριν αυτός αντικατασταθεί από τον ύμνο που επικρατεί μέχρι και σήμερα.

 

Από το βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη).

Σχετικές δημοσιεύσεις